EU financiranje

EU projekt KK.03.2.1.05.0008

Naziv projekta: "INOX je IN" (Referentna oznaka: KK.03.2.1.05.0008)


Kratki opis projekta:

Svrha projekta „INOX je IN“ je proširenjem kapaciteta poslovne jedinice omogućiti daljnji razvoj poduzeća te povećati udio na domaćem i međunarodnom tržištu odgovarajući pri tome na zahtjeve kupaca uz istovremeno očuvanje postojećih radnih mjesta i novo zapošljavanje.

Ovim se projektom nabavljaju dva nova proizvodna stroja (CNC probijačica s integriranim kutnim škarama te savijačica) kojima će se povećati kapacitet proizvodnje. Uporaba nove opreme omogućit će serijsku proizvodnju te znatno povećanje ukupnog kapaciteta. Uvođenje novih tehnologija adekvatno je rješenje i za povećanje energetske učinkovitosti i poslovne produktivnosti. Također, novim strojevima moguće je obraditi limove na novi način i izraditi elemente novih oblika kakve trenutno nije moguće proizvesti. Na taj način obogatiti će se proizvodni asortiman i biti u mogućnosti udovoljiti svim željama trenutnih i potencijalnih kupaca.

Osim nabave strojeva, aktivnosti projekta podrazumijevaju i provedbu općih i posebnih usavršavanja zaposlenika te marketinške i promidžbene aktivnosti.

Ciljnu skupinu projekta čine svi zaposlenici poduzeća dok su krajnji korisnici postojeći i svi potencijalni novi klijenti poduzeća.

Ciljevi projekta:

 1. Investicijom ostvarenom u proširenje kapaciteta poslovne jedinice, diversificirati i povećati proizvodnju te time omogućiti daljnji razvoj poduzeća s istodobnim povećanjem udjela na domaćem i međunarodnom tržištu odnosno povećati prihode od prodaje i prohode od izvoza odgovarajući pri tome na zahtjeve klijenata;
 2. Proširenjem kapaciteta poslovne jedinice, omogućiti očuvanje postojećih radnih mjesta kao i ostvariti novo zapošljavanje;
 3. Provođenjem edukacija usavršiti vještine i kompetencije postojećih i novih zaposlenika s istodobnim povećanjem efikasnosti i produktivnosti poduzeća.

Očekivani rezultati projekta:

 • Ostvarena investicija u proširenje kapaciteta poslovne jedinice;
 • Diversificirana proizvodnja;
 • Povećan obujam proizvodnje;
 • Poboljšana tehnološka struktura;
 • Poboljšan stupanj zaštite na radu;
 • Usavršene vještine zaposlenika;
 • Radnici osposobljeni za rad na novim strojevima i rad na siguran način;
 • Proizvodi promovirani na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Ukupna vrijednost projekta: 11.777.687,50 HRK
Iznos koji sufinancira EU: 5.284.082,50 HRK
Razdoblje provedbe projekta: 1.2.2017. do 1.2.2018.

Kontakt osoba za više informacija: Zvonimir Klanjčić, koordinator projekta, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Poveznice na relevantne internetske stranice:

 • Internetska stranica strukturni fondovi.hr: http://www.strukturnifondovi.hr
 • Operativni program iz kojeg je sufinanciran projekt: http://www.strukturnifondovi.hr/op-konkurentnost-i-kohezija-2014-2020-779