Ugostiteljska oprema

U profesionalnu ugostiteljsku opremu spadaju svi elementi potrebni za funkcioniranje ugostiteljskog objekta. Ti elementi se sastoje od sitnijeg inventara kao što su čaše, šalice, žlice za caffe barove do tanjura, vilica noževa raznih zdjela i ostalih pomagala za fast food-ove, restorane slastičarne i hotelske kuhinje. Taj sitniji inventar svrstavamo u potrošni materijal.

Od večih elemenata imamo šankove, nadšankove, retropulte, ledomate, perilice čaša, stolove, stolice za caffe barove pa do profesionalnih friteza, plinskih roštilja te roštilja na ugljen, kuhala, perilice suđa, konvektomata, banja maria, pasta cookera, napa, eko napa i ostale neutralne ugostiteljske opreme za kuhinje restorana i hotela.

Od ostalih večih elemenata imamo i samoposlužne linije za razne kantine i restorane i hotele, opremu za slastičarnice i pekare razne rashladne vitrine, neutralne vitrine i tople vitrine. Kod kupnje opreme za ugostiteljski objekt bitna stavka je da vaša nova ugostiteljska oprema svojim dizajnom kako vizualnim tako i funkcionalnim zadovoljava vaše potrebe.

Stavka na koju treba obratiti pažnju je i potrošnja vode, struje i plina ovisno šta koji aparat troši, jer jeftiniji aparat koji više troši može vrlo brzo nadoknaditi cijenu skupljeg aparata koji troši manje i dugoročno si možete stvarati veče troškove nego što bi trebali biti. Svakako jedan od bitnijih stavaka je da proizvođač ugostiteljske opreme ima dugoročno osiguran servis i rezervne dijelove.

I najbitniji dio kod kupnje ugostiteljske opreme je kako kvaliteta ugrađenih materijala, dijelova tako i kvaliteta izrade same opreme jer to je ipak oprema koja vam mora služiti dugi niz godina i donositi vam novac a ne da vi trošite novac na popravke jeftine i loše izrađene ugostiteljske opreme.